Gıda Teknolojisi Programı Ders İçerikleri

GITE2047 ALKOLLÜ ve ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ                                                        

1.Bira Üretimini Kontrol Etmek

2. Şarap Üretimini Kontrol Etmek

3. Gazlı İçecek Üretimini Kontrol Etmek

GITE2042 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I          

1. Taze et ürünleri üretmek

2. Dondurulmuş et ürünlerini üretmek

3. Kesimhane yan ürünlerini üretmek

4. Kanatlı eti üretmek

5. Su ürünleri üretmek”

GITE1031 GENEL MİKROBİYOLOJİ

1. Mikrobiyolojik numune almak

2. Mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapmak

3. Kültür Elde Etmek

4. Mikrobiyolojik kültür saflaştırmak

5. Mikroskobik İnceleme Yapmak

GITE1033 GIDA KATKI MADDELERİ

1. Raf ömrünü uzatan katkı maddelerini incelemek

2. Duyusal özellikleri modifiye etmek için katkı maddeleri kullanmak

3. Beslenme değerini artırmak İçin katkı maddeleri kullanmak

4. İşlem yardımcı maddeleri kullanmak

GITE2054 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ

1. Yağlı Tohumlardan Yağ Üretimi

2. Rafinasyon

3. Margarin Üretimi

4. Zeytinyağı Üretimi

GITE2051 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-II

1-Salam-Sosis Üretimi

2- Sucuk- Pastırma Üretimin

3-Konserve-Kavurma- Jambon-Jöle İşkembe Üretimini Bilmek

GITE1034 GIDA KİMYASI                                                                                                                           

1.Gıdaların temel bileşenlerini incelemek

2. Gıdaların temel bileşenlerini incelemek

3. Gıdaların diğer bileşenlerini incelemek

GITE2057 GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERI                                                                                         

1.Hammadde Hazırlık Makineleri

2. Ayırma Makineleri

3. Karıştırma Makineleri

4. Isıl İşlem Makine ve Ekipmanları

5. Boyut Küçültme Makineleri

6. Ambalaj ve Ambalajlama Sistemleri

GITE1038 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ                                                                                                        

1.Gıda ve Mikroorganizma İlişkilerini İncelemek

2. Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörleri incelemek

3. Gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmaları incelemek

4. Gıdalarda mikroorganizmaların kontrol altına alınmasını incelemek

5. Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmaları incelemek

6. Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmaları incelemek

GITE1037 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II

1. Isıl işlemleri uygulamak

2. Isıl işlemleri uygulamak

3. Fermantasyon yapmak

4. Depolamak

GITE1032 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I                                                                                                          

1. Hammaddeyi Temizlemek

2. Ayırma İşlemleri Yapmak

3. Boyut Küçültme İşlemi Yapmak

4. Karıştırma İşlemi Yapmak

GITE1039 HİJYEN VE SANİTASYON

1. Kişisel hijyeni sağlamak

2. İşletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulamak

GITE2046 HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ

1. Hazır yemek üretiminin tüm aşamalarını bilmek

2. Menü planlama ve sunum tekniklerini bilmek

3.Kalite ve gıda güvenliği yönetim sistemleri doğrultusunda faaliyetleri sürdürmek

GITE2044 KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI                                                                           

1.Kalite Yönetim Sisteminin Altyapısını Oluşturmak

2. Kalite Standartlarını Uygulamak

3. İstatistiksel kalite kontrol yöntemleri uygulamak

GITE1030 MESLEKİ MATEMATİK I

1. Kümeler ve sayılar ile ilgili işlemleri mesleğinde uygulamak

2. Mesleğinde karmaşık sayılar ile ilgili uygulamalar yapmak

3. Mesleğinde cebirsel uygulamalar yapmak

4. Mesleğinde denklemler ve eşitsizlikler ile ilgili uygulamalar yapmak

GITE2043 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ I                                                                                                        

1. Meyve ve Sebzeleri Üretime Hazırlama

2. Konserve Üretimi

3. Salça Üretimi

4. Reçel Üretimi

5. Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi

6. Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi

GITE2052 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ II

1. Meyve Suyu Üretimi

2. Meyve Nektarı

3. Turşu Üretimi

4. Sirke Üretimi               

GITE2053 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ 

1. Bal işlenmesini kontrol etmek

2. Pekmez ve Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek

3. Çikolata, Şeker ve Lokum Üretimini Kontrol Etmek

4. Ketçap ve mayonez ve Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek                                 

GITE2041 Süt ve Ürünleri Teknolojisi I                                                                                               

1.Hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak

2.Ön işlemleri kontrol etmek

3.İçme sütü üretimini kontrol etmek

4. Kurutulmuş süt ürünleri üretimini kontrol etmek

5. Peynir üretimini kontrol etmek

GITE2049 SÜT ve ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II

1.Hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak

2.Ön işlemleri kontrol etmek

3.İçme sütü üretimini kontrol etmek

4. Kurutulmuş süt ürünleri üretimini kontrol etmek

5. Peynir üretimini kontrol etmek

GITE2040 TAHIL TEKNOLOJİSİ I 

1.Un Üretimini Kontrol Etmek

2. İrmik Üretimini Kontrol Etmek

3. Bulgur Üretimini Kontrol Etmek

4. Ekmek Üretimini Kontrol Etmek

GITE2050 TAHIL TEKNOLOJİSİ II                                                                                                                             

1.Makarna Üretimini Kontrol Etmek

2. Bisküvi ve Kraker Üretimini Kontrol Etmek

3. Kek Üretimini Kontrol Etmek

4. Kahvaltılık Tahıl Üretimini Kontrol Etmek

5. Baklagil Üretimini Kontrol Etmek

GITE2045 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ

1. İnternet ortamında iletişim kurmak

2. İnternet ortamında iş başvurusu yapmak

3. Sayısal verileri düzenlemek

4. Hazır şablon ile tanıtım materyali hazırlamak

GITE2055 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

1. Araştırma yapmak

2. Araştırma raporu hazırlamak

3. Araştırmayı sunmak

GITE 2048 MESLEK ETİĞİ

1. Etik ve ahlak kavramlarını İncelemek

2. Mesleki etik ilkelerine uymak              

GITE2056 ÇEVRE KORUMA                                                                                                                      

1.Çevre sağlığı koruma kurallarına uymak

2-İnsan sağlığı koruma kurallarına uymak

GITE1035 İLETİŞİM                                                                                                                                      

1.Bireysel iletişim kurmak

2.Örgütsel iletişim kurmak

GITE1036 MESLEKİ MATEMATİK II

1. Mesleğinde sayısal analiz ile ilgili uygulamalar yapmak

2. Mesleğinde diziler ile ilgili uygulamalar yapmak

3. Mesleğinde fonksiyonlarla ilgili uygulamalar yapmak

4. Mesleğinde üstel fonksiyonlar ve logaritma ile ilgili uygulamalar yapmak

İstanbul Üniversitesi © 2014 All Rights Reserved