Atçılık ve Antrenörlüğü Programı Türkmen At Bayramı’nda

img_1855Türkmen kültürünün ve sosyal hayatının vazgeçilmez bir parçası olan Ahalteke Atları adına düzenlenen Türkmen At Bayramı, 25-28 Nisan 2013 tarihleri arasında Türkmenistan’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Meslek Yüksekokulu ndan bir grup öğretim elemanı, Türkmenistan Atçılık Bakanlığının davetlisi olarak bu ülkenin başkenti Aşkabat’ta Atçılık Bayramı kutlamalarına katıldı.

Türkmenistan Akhal Teke atlarının korunması ve üretimiyle ilgili konularda düzenlenen konferansların yanı sıra at yarışları, at güzellik yarışmaları ve atçılık sektörünün katıldığı fuarı kapsayan etkinlikler 25-28 Nisan’da gerçekleştirildi.

Türkmen Hükümeti tarafından  1500 misafir katılımcının ağırlandığı etkinliklerde, İstanbul  Üniversitesi;  Veteriner Fakültesi Meslek Yüksekokulu  Müdür Yardımcısı Doç. Dr.  Mehmet Can GÜNDÜZ  başkanlığındaki bir heyetle temsil edildi.

Türkiye’den Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Mehdi EKER ve Türkiye Jokey Kulubü Başkanı Serdal ADALI’nın da katıldığı törenler Türkmenistan Cumhurbaşkanı Devlet Başkanı Gurbanguli BERDIMUHAMEDOV’un katılımıyla başladı.

Uluslararası Atçılık Fuarında, İstanbul  Üniversitesi veteriner fakültesi Meslek Yüksekokulu  standını Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Annageldi YAZMURADOV ile Atçılık Bakanlığı yetkilileri ziyaret etti.

Oldukça ilgi çeken İstanbul  Üniversitesi veteriner fakültesi Meslek Yüksekokulu  standında hem Türkmen yetkililerle hem de fuara katılan Avrupa ve Amerika temsilcileriyle  görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde eğitim – öğretim akreditasyonu ve öğrenci değişim programları ele alındı.

fotoo

24 Nisan 2014