Atçılık Öğrencileri Equist At ve Binicilik Fuarında

özel 105

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası at ve binicilik fuarı olan equist fuarı  25 ülkeden 11.557 ziyaretçi ve 9 ülkeden 80 firmanın katılımıyla 11-13 nisan tarihlerinde İstanbul fuar merkezinde gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi  Atçılık ve Antrenörlüğü Meslek Yüksekokulu olarak İstanbul Üniversitesini temsil eden Yüksekokulumuzun standını yüzlerce fuar katılımcı ziyaret etmişlerdir.

Yüksekokulumuzun standını ziyaret eden   Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın M. Mehdi EKER ve İstanbul Valisi  sayın Hüseyin Avni MUTLU ile birlikte Yüksekokulumuz Müdürü sayın Prof. Dr. Güven KAŞIKÇI  Türkiye Atçılığı, okulumuzun katkıları, Meslek Okulumuzun  sorunları ve çözüm yolları  konusunda sohbet etmişlerdir.

Ayrıca  daha önce Meslek Okulumuzun bünyesinde bulunan Nalbantlık ve Seyislik programlarının kapatılmasının atçılık sektöründeki  eğitimli nalbant ve seyis ihtiyacının artacağını ve sektörün bu ihtiyacı yurtdışından karşılamak zorunda kalmasıyla Ülkemizin ekonomik kayba uğrayacağını ve  önlem alınması gerektiği konusunda ortak görüş bildirmişlerdir.

Daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın M. Mehdi EKER’ e  ve  İstanbul Valisi  sayın Hüseyin Avni MUTLU’ ya  Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından tasarlanıp yapılan atçılıkla ilgili çeşitli hediyeler takdim edilmiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın M. Mehdi EKER ve  İstanbul Valisi  sayın Hüseyin Avni MUTLU Müdürümüz sayın Prof. Dr. Güven KAŞIKÇI ‘ ya ve okulumuz öğrencilerine teşekkür edip başarılarının devamını dileyerek standımızdan ayrılmışlardır.

fotoo

04 Mart 2015